Kunstnerportrætter

Kom med bag om, når en række af landets markante kunstnere åbner for værkstedet og viser proces og tanker bag et maleri eller skulptur.

Kig indenfor med TvKunst hos Niels Corfitzen, Ole Aakjær, Siri Gindesgaard, Alan Waring, Maria Engholm, Simon Fensholm og Hans Henrik Fischer.

Niels Corfitzen og Kronprinsen

Billedkunstneren Niels Corfitzen står bag det meget roste portrætmaleri af Kronprins Frederik. Niels har et særligt talent for at fortælle den visuelle historie, der suger os ind i et både genkendeligt og udfordrende billedunivers. Værket hænger i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg. I videoen får man indblik i Niels Corfitzens arbejde frem mod det endelige resultat.

Ole Aakjær og kvinden som det eneste ægte kunstværk

Ole Aakjær har en fantastisk historie. Hans rejse fra uddannet illustrator med egen tegnestue til i en voksen alder at blive en meget efterspurgt og storsælgende kunstner over store dele af verden er enestående. Ole Aakjærs arbejde fra lille skitse til det store format af farvemættede akvareller kan du følge her.

Siri Gindesgaard og livets skrøbelighed

Maleren Siri Gindesgaard kan som få indfange den sarte, skrøbelige skønhed. Følg hende i hendes omfattende og detaljerede tilgang til væsentligheder i vores rejse i livet.

Niels Corfitzen og New York

Der er bud efter billedkunstneren Niels Corfitzen ude i verden. New York kalder. Følg med, når Niels inviterer indenfor i universet, hvor tanker, ideer, inspirationer og de billedmæssige udtryk bliver vagt til live. Vi kigger ind i atelieret og følger det endelige resultat til New York.

Alan Waring og naturens menneskelighed

Kontraster og paradokser i den menneskelige verden er omdrejningspunktet i Alan Warings suveræne tilgang til at skabe skulpturer. Alle værker er skabt i keramik og tager udgangspunkt i en tilpasset, “optimeret” natur. Med vid og humor udstiller han vores ønske om at forbedre vores livsvilkår.

Maria Engholm og sind, verden og rum

Det organiske holdt op imod det strigente. Maria Engholms mennesketomme universer giver os mulighed for at komme på en uventet rejse, hvor der er højt til loftet. Arkitektur møder natur. Det indre og det ydre. Materialets naturlighed og arbejdet med rummeligheder er en vigtig del af Marias arbejde.

Simon Fensholm og fragmenter fra en verden med fejl

Simon Fensholm har en sjælden evne til at fange fejlen og det uperfekte på en både poetisk og direkte måde. Simon har en sikker, egen stil til at skildre vores skæve sider. Malet med både solidaritet, humor og overskud.

Hans Henrik Fischer, det gode og det onde

Uskylden og det onde. Kommer det indefra eller er det den omkringliggende verdens påvirkning? Hans Henrik Fischer har skabt et både skræmmende og smuk univers, hvor hans detaljerede værker trives og udfordrer os.